ЦЕНТЪР ЗА ЕЗИКОВО-ГОВОРНА И ПСИХОСОЦИАЛНА ДИАГНОСТИКА И ТЕРАПИЯ
Програма

За Родителска подготовка

Програми

Програма за бременни

Развитие на детето от 0 до 3 години

Предучилищна възраст

Детето със специални потребности

Програма за бременни

Предлагаме на Вашето внимание програма за родителска подготовка. За да се чувствате подготвени и уверени в себе си, сме ви подготвили индивидуални и групови лекции за бъдещи и настоящи родители. Болницата е мястото, където радостният момент се случва и за първи път осъзнаваме, че не сме готови да се грижим за своето дете. Възникват много въпроси около грижите за бебето. Целта на курса е да Ви подпомогне да се подготвите за всичко , което трябва да знаете и можете през бременността, раждането и живота с новороденото. Вашата информираност ще Ви даде възможност да преодолеете своята неувереност и слабостите си. С отворено сърце и разум всеки от Вас да избере и осъществи своя най-добър начин да даде живот на детето си. Ще възпитате в себе си нужната Ви мъдрост и любов, за да преминете през колики, безсънни нощи, плач и да приемате всичко, което Ви поднася малкото човече с любов, разбиране и безусловна подкрепа. Само така раждането Ви ще бъде леко, спокойно и щастливо и ще остане незабравим спомен в живота Ви.
9

Пренатална и перинатална психология

Преживявания на детето още преди раждането (пренатален етап ), по време на раждането и веднага след това (перинатален етап ).
9

Подготовка за раждането

Раждането като процес, видове раждане, медицински интервенции свързани с бременността и раждането.
9

Кърмене

Справяне с кърмачески проблеми, подготовка на гърдите по време на бременността, грижа за гърдите преди и след храненето на бебето, изцеждане на кърма, правилна техника на оригването и оказване на първа помощ при задавяне, хранене, здраве и взаимоотношения с новороденото.
9

Първи грижи за новороденото

Първи грижи за новороденото по време на престоя в болницата, първи грижи за новороденото у дома, къпане, обличане и събличане, смяната на пелени, пасивна гимнастика и масаж. ПРАКТИЧЕСКИ КУРС.
9

Психологическа подкрепа и консултиране

Психологическа подкрепа и консултиране на бременни жени и родилки.
9

Стрес от раждането и нарушен биохимичен баланс в организма

Постнатални (послеродови) разстройства.

Развитие на детето от 0 до 3 години

Обща характеристика на физическото развитие на деца от 0 до 3 години. Норма и патология. Двигателно развитие на деца от 0 до 3 години. Норма и патология. Когнитивно развитие на деца от 0 до 3 години. Норма и патология. Социално развитие на деца от 0 до 3 години. Норма и патология. Комуникативно развитие на деца от 0 до 3 години. Норма и патология. Психологическо развитие на деца от 0 до 3 години. Норма и патология. Говорни умения и развитие на речта на деца от 0 до 3 години. Признаци за проблеми в езиково- говорното развитие на децата. Кърмене и захранване на бебето. Промени в храненето на детето след годината. Правила и полезни съвети. Психологически особености на играта на децата до 3 години. Подходящи игри за най- малките. Постъпване на детето в ясла. Адаптация на детето и често срещани проблеми. Възпитание при малкото дете .

Предучилищна възраст: Детето от 3 до 7 години

Подразделения на предучилищната възраст. Обща характеристика на предучилищната възраст. Развитие на усещанията в предучилищната възраст. Норма и патология. Особености на възприятията на децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Представи и памет на децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Общи особености на паметта и нейното развитие при децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Развитие на вниманието на децата от 3 до 7 години. . Норма и патология. Развитие на речта при децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Емоции и чувства при децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Волята при децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Темперамент и характер при децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Психологически особености на играта на децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Психологически особености на процесите на учене на децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Психологически особености на трудова дейност при децата от 3 до 7 години. Норма и патология. Постъпване в училище. Особености. Съвети за родители.

Начална училищна възраст: Детето от 7 до 10 години

Подразделения на началната училищната възраст. Обща характеристика на началната училищната възраст. Развитие на усещанията в началната училищната възраст. Норма и патология. Особености на възприятията на децата от 7 до 10 години. Норма и патология. Представи и памет на децата от 7 до 10 години. . Норма и патология. Общи особености на паметта и нейното развитие при децата от 7 до 10 години. Норма и патология. Развитие на вниманието на децата от 7 до 10 години. . Норма и патология. Развитие на речта при децата от 7 до 10 години. Норма и патология. Емоции и чувства при децата от 7 до 10 години. Норма и патология. Волята при децата от 7 до 10 години. Норма и патология. Темперамент и характер при децата от 7 до 10 години. Норма и патология. Психологически особености на играта на децата от 7 до 10 години. Норма и патология. Психологически особености на процеса учене при децата от 7 до 10 години. Норма и патология. Психологически особености на трудова дейност при децата от 7 до 10 години. Норма и патология. Училище и адаптация на детето. Особености. Съвети за родители.

Детето със специални потребности

Езикови и говорни разстройства: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Децата и ученици с неправилно произношение на звукове: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Неговорещи деца: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Заекващи деца и ученици: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Ученици с нарушения на процесите писане и четене: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Деца и ученици с детска церебрална парализа: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Ученици със затруднения в ученето: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Деца и ученици с интелектуални нарушения: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Деца и ученици със слухови нарушения: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Деца и ученици с аутизъм: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. Деца и ученици с хиперактивност и дефицит на внимание: причини, диагностициране, терапия. Съвети за родители. ИНТЕГРИРАНО ОБУЧЕНИЕ на деца и ученици със специални образователни потребности: диагностициране, терапия. Съвети за родители.

Свържете се с нас

Обадете ни се на телефон 0889 238 502 или ни пишете на имейл: danka.nyagolova@abv.bg